19 de set. 2007

En mans de folls.



Qui podia imaginar quelcom semblant. Quan va començar la segona guerra del Golf tots pensàvem que la gent malaltissa i folla estava concentrada als EEUU, però que en el fons s'atrevien a muntar el merder que han muntat a Iraq perquè estaven molt lluny allà al continent americà, on només si estimben avions de passatgers contra gratacels quan els serveis d'intel·ligència nord americans estan una mica més despistats del compte.

Runsfeld, Cheney, Bush, Rice i tota la colla de ximples que han destrossat Iraq amb l'argument estúpid de les armes de destrucció massiva i totes aquestes excuses idiotes que amagaven en realitat interessos més dirigits al robatori de reserves petrolieres i a preservar el predomini d'Isarel a la regió. Però ara sorpresa perquè apareix el Kouchner, el gran il·luminat assedegat de guerra i destrucció. Ministre de Relacions Exteriors... quin riure. Sarkozy faria bé de fitxar al Tariq Aziz i fotre-li una puntada de peu al cul al inepte de Kouchner, que encara es hora de que algú em digui quins mèrits a fet per optar a la cartera de màxima representació de França.

Un paio que ha estat vegetant a Kosovo com a administrador de no-administrar-res-de-res. Així ens llueix el pel a Kosovo ara... Si, si, si... Kosova o Kosovo, o el que sigui. Un territori que des de la entrada de la KFOR i la instal·lació d'una administració de Nacions Unides no ha avançat ni un pas cap a cap concepte similar a una veritable administració.

Bé, Kouchner està malament del cap. És una mala passada que tinguem que suportar a dirigents que no valen una merda però que ningú sap com han aparegut a dalt de tot. Atacar Iran és ara per ara la idea més idiota que pot haver-hi en aquest planeta, a menys de que la idea sigui la d'acabar de descollonar el món d'una punyetera vegada. Potser és com vol arreglar el canvi climàtic aquest guillat.

Mentre queda pendent el debat de qui té que tenir dret a tenir armes atòmiques. Perquè Israel si i Iran no? O jo preferiria dir perquè Iran no i Israel si? Ningú que no sigui un pocavergonya o un beneit pot justificar el privilegi que se li atorga a Israel.

Evidentment la millor solució ja sabem quina és: ningú té que tenir armes atòmiques. Però el gran diplomàtic del Kouchner això no ho sap. Si aquest és ministre de relacions exteriors jo puc ser model a la passarel·la de la Cibeles.