4 d’oct. 2007

Iran, la bomba i Glucksmann.

Com si fos una premonició el que ja avançava en castellà envers Arturo Pérez, es confirma avui amb el nogensmenys famós "intel·lectual" Glucksmann. Avui publica un article d'opinió a El Pais envers la qüestió de la "bomba iraniana" que demostra que els estudis no ho son tot i a vegades no son res.

Això si, queda patent que qualsevol argument per grotesc i estúpid que pugui ser es pot defensar sempre. Sempre i quan algú que hagi aprés les arts de la retòrica i tingui un bon incentiu s'hi posi. Glucksmann defensa les declaracions estúpides de Kouchner relacionades amb una eventual guerra contra Iran.


Encara que de fet li tindríem que donar la raó al menys en una cosa; les declaracions de Kouchner no responen només a la seva incapacitat per exercir les relacions exteriors i la diplomàcia, sinó que també responen a la intenció manifesta del nou govern francès de Sarkozy en seguir les directrius marcades pel departament d'estat nord-americà en matèria de política exterior a Orient Mitjà i de pas solucionar alguns temes pendents relacionats amb alguns tripijocs que França ja es portava amb Iran fa anys.


A on Glucksmann es queda coix intencionadament es a l'hora de justificar el perquè es tan raonable pensar en una guerra amb Iran, i en explicar les raons del funcionament de la guerra actual a Iraq. De fet ni entra en aquesta temàtica tan cabdal. Diu que Iran busca la bomba i que el pas sense retorn pot arribar en dos anys, i que aquest fet pot empènyer Turquia, Egipte i Aràbia Saudi cap aquest camí. No diu que Israel ja la té i que aquesta pot ser l'arrel del problema, ni menciona que Pakistàn la té i està molt a prop d'Iran, ni es preocupa encara que sigui per quedar més polit de demanar una reducció nuclear global.


No diu que Iran és un enemic de la política d'espai vital d'Israel a la regió i de la política neocolonial d'EEUU des de fa anys. Per tant ens amaga el fet de que la història de la bomba no és més que una excusa com un altra per destruir Iran i restar poder a un rival que desprès de la guerra salvatge contra Iraq a guanyat pes regional.


No parla de quin pot ser el model d'intervenció militar de la nova aliança fonamentada en armes nuclears d'abast limitat amb un dramàtic impacte damunt de la població civil. Tampoc explica res de perquè passa el que passa a Iraq. Això si; inventa una cosa nova: "La població cremada". És per això que aquest personatge és un filòsof del poder; per inventar conceptes que confonguin a la gent i permetin al poder seguir operant segons les seves premisses.


Segons Glucksmann contra la ocupació nord americana les milícies o guerrilles locals han posat en marxa un nou mecanisme a saber; l'assassinat massiu de la seva pròpia població. La ignorància europea ens pot dur a creure en les emmetzinades mentides d'aquest mercenari constructor de retòrica tòxica.


Glucksmann no recorda qui va iniciar la contractació de milícies integrades per criminals al Líban amb l'objectiu essencial d'assassinar a civils i a obligar-los a adscriure's en faccions religioses? No recorda el que va passar a Algèria fa molt poc? No recorda que era el propi govern militar algerià qui pagava a delinqüents per perpetrar crims contra la població desprès de que el FIS guanyés legitimament unes eleccions? No estarà passant alguna cosa semblant a Iraq? No seran els de sempre els qui paguen a criminals per castigar a la població i sotmetre-la en l'horror i el caos?


Perquè si fos com diu el filòsof de pacotilla em pregunto jo, humil i mediocre ciutadà europeu; Què fa l'exèrcit d'EEUU a Iraq sinó havia armes de destrucció massiva? Què hi fa si (intentant no pensar malament) no és capaç de garantir cap ordre? Què hi pinten els herois de Glucksmann, salvadors del món i exportadors de la democràcia a un pais on no hi fan res i a on impera el caos absolut? Que hi fan els Blackwater allà? O també son bona canalla que es veu impotent a l'hora de posar ordre i per això premen amb tanta facilitat el gallet i es carreguen civils? Què hi fa l'exèrcit d'EEUU allà si no pot fer res? No serà el mateix que volen fer a Iran? Destruir el pais i fer-lo tornar a “l'època preindustrial” per mantenir el domini regional d'Israel i espoliar les seves reserves petrolieres.